Előfordul, hogy amit az eb tesz, nem azt jelenti, amire elsőre gondolnánk.

Azzal, ahogy üdvözölnek, nyalogatnak vagy épp odabújnak, egyértelműen azt jelzik, hogy mennyire szeretnek minket. De mi mással tudják ezt még kifejezni? Számtalan ötletük van erre, most ezekből szemezgetünk:

Eléd dob valami zsákmányt

Lehet az egy levadászott kisemlős (fele), egy szétrágott cipő vagy bármi, amit érdemesnek talál arra, hogy megajándékozzon vele. Hiszen megosztja veled, ezzel is kifejezve, mennyire szeret.

Belebüfizik az arcodba

Ez a legkevésbé romantikus módja annak, hogy kifejezze a ragaszkodását, mégis megteszi. Eszik, jóllakik, boldog. Aztán odamegy hozzád, bújni kezd és hoppá! Kicsúszik egy büfi. Ezt is boldogan osztja meg veled.

Ásít, ha ásítasz

Ezzel sem gúnyolódni akar, hanem ennyire át tud ragadni rá a hangulatod, Igen, az is, ha álmos vagy.

Letojja, ha elmész otthonról

Nem azért, mert nem fogsz neki hiányozni, hanem, mert annyira megbízik benned, hogy tudja, hazamész. Számíthat rád, mert idő kérdése és visszatérsz.

Lepisil, lefejel

Egyszerűen nem bírja kontrollálni az örömét, ha újra találkoztok. Szerencsére a pisis baleseteket általában felnőtt korukra kinövik, de a buzgó ugrálás és az ezzel járó esetleges sérülések lehet, hogy megmaradnak.

Felemeli az egyik szemöldökét

Ezt a különleges grimaszolást általában csak a gazdinak tartogatják.

Rád dől

Ülve, állva, a lényeg, hogy annyira neked támaszkodik, hogy ha megmozdulnál, felborulna. Ez is a feltétlen bizalmának és szeretetének a jele.

Elterpeszkedik az ágyadon

Akkor is, ha benne vagy és akkor is, ha nem. Akkor is, ha szabad, és titokban akkor is, ha nem. Ezzel nem kitúrni szeretne, hanem minél nagyobb felületen érintkezni azzal a hellyel, ahol te szoktál lenni.

Minden pillanatban veled szeretne lenni

Így mondjuk elkísér a vécére vagy végignézi, ahogy zuhanyzol, már amennyiben lehetősége van rá. Könnyen előfordulhat, hogy befekszik az útba is. Amíg átesel rajta, addig is hozzáérsz.

Forrás: Barkpost