Mit nekik karantén, minden hétköznap ilyen.

Amíg sokakat megvisel, hogy távol tartsák magukat más emberektől, bizonyos állatok attól borulnának ki, ha más állatokkal kéne sokat időzniük. Az egyedüllét számukra létforma, az ‘otthonmaradás’ a mindennapok része. Figyelj és tanulj!

Lajhár

Az energiatakarékosság koronázatlan királyai. Napi 9-10 órát töltenek szundikálással, a fennmaradó időben leveleket falatoznak. Néha úsznak egyet, de általában a fákon lógva időznek. Heti egyszer lemásznak üríteni.

Medvék

A legtöbb medve magányos életmódot folytat. Az alkalmi légyottokat követően csak a kölykökkel időznek hosszabb ideig, de amint megnőnek a bocsok, elválnak útjaik. A hatalmas ragadozók alapvetően elég lusták, kivéve, ha vadászatról van szó, akkor simán lefutnak minket. A téli álom azonban önmagáért beszél.

Jávorszarvas

Ő is egyedül tölti az ideje nagyját, kivéve, amikor üzekedik. Ezek az alkalmak sem tartanak soká, mondhatnánk, hogy az egyéjszakás kaland híve. Nem csak ebben kalandvágyó, lakhelyét is gyakran változtatja, nincs saját territóriuma.

Vörös panda

Vagyis a vörös macskamedve elvileg ragadozó, de tápláléka javát bambusz, gyümölcsök, zuzmók, gyökerek és bogyó teszi ki. Éjjel aktív, ezért nappal alszik, méghozzá a saját farkát használva kispárnának, amit senkivel nem akar megosztani. Nem hogy együttélésre nem vágyik, a területét is lelkesen körbepisili, illetve a mirigyei váladékával jelöli, hogy véletlenül se legyenek látogatói.

Amerikai borz

Ő sem egy haverkodós típus, csak párzási időben keresi a fajtabeliek társaságát. Télen elvonul a vackába annak ellenére, hogy nem igazán alszik téli álmot. Időnként elő is bújik, hogy falatozzon egy kis rágcsálót, gerinctelent, állati tetemet, vagy esetleg gyökeret, gyümölcsöt, néha kígyókat.

Jaguár

A tápláléklánc csúcsa szintén nem igényel különösebb társaságot. Ezt sokszor ordítással kívánja elérni, így adva a környék tudtára, hogy ne közelítsenek. Párzási időszakban persze ő is keres párt, de rövid ideig tart csak a románc, utána mindenki megy a maga dolgára. Hajnalban és szürkületkor vadászik, napközben pedig szunyál, vagy bujkál a kíváncsi szemel elől.

Szóval ne szomorkodj az elzártság miatt, viseld méltósággal, mint ők!

Forrás: wikipedia