A járvány miatti korlátozások térdre kényszerítették a vendéglátóipart is.

Telik-múlik az idő, a tartalékok fogynak, és ki tudja mikor lesz enyhítés. Többek között sok menhely és állatkert jövője is veszélybe került. Az állatoknak akkor is enni kell, ha nincs látogató, de ahol csak kiadás van és nincs bevétel, beláthatóan örökké nem tartható fenn. Az emberek szeretete és adományai egy darabig segítettek, de egyre többen kerülnek hasonlóan nehéz helyzetbe, ahol már a hétköznapi megélhetés a tét.

A felsőlajosi magánállatkert, a MagánZoo is szomorú jövő elé néz, ha nem történik egy kisebb csoda.

Tóth Tibor, a hely tulajdonosa és megálmodója már csak az emberek segítségében bízhat, mert a tartalékai is a végükhöz közelednek. Az állatkert fennállása óta, 25 éve rengeteg nehézséggel és kihívással kellett megküzdenie a férfinak és családjának, de úgy tűnik, ez az első eset, ami lehet, hogy a negyedévszázados történet végét jelentheti.

A kifutók örökre üresek lesznek, ha be kell zárni a parkot!

Az állami és egyéb támogatás nélkül felépített és fenntartott park sorsa a segítőszándékú emberek kezében van, már sok állattól meg kellett válniuk, hogy nyerjenek még egy kis időt. Kecskéket, skót felföldi marhákat és munkagépeket kellett eladni ahhoz, hogy a park többi lakójának is legyen holnap.

Ha a március-áprilisi időszakban sem nyithatnak ki, akkor már örökre zárva marad az állatkert, és nem látogathatjuk többé a felsőlajosi állatkertet.

Reméljük, hogy erre nem kerül sor!

Aki szeretné támogatni az állatkertet, az a 65500130-31122151-57000006 számlaszámon teheti meg, a közlemény rovatban pedig tüntesse fel, hogy „Támogatás”.

Aki kíváncsi az egész állatkert történetére, az megrendelheti a róla készült könyvet, aminek bevétele szintén támogatja a boldogulásukat. A rendelés módjáról ide kattintva lehet olvasni.

Forrás: MagánZoo

Nyitókép: Facebook/Magán Zoo