Az újHÁZ Centrum Jót tenni jó kampányának szellemiségéhez igazodva a Piramis Építőház Kft. dolgozóinak összefogásából új madáretetőket telepítettek a Dunakanyar egyik legszebb területére, Göd ősfás részére.

Idén pontosan érkezett a tél, hiszen december elején leesett az első hó az ország nagy területén, így Pest megyében is. Éppen ezért a dolgozók úgy döntöttek, összefognak a madarakért, és “újházas” madáretetőket telepítettek a kisváros nyugodt, ősfákkal övezett területeire és töltöttek fel a madarak részére finomságokkal, hogy a kis állatok könnyebben át tudják vészelni a telet.

A tervek szerint a Piramis Építőház Kft. munkatársai egészen a tavasz tartós beköszöntéig, vagyis áprilisig folyamatosan figyelemmel követik majd mind a madarak sorsát, mind pedig az etetők tartalmának alakulását, s időről-időre gondoskodni fognak az eleség utántöltéséről.

Az újHÁZ Centrum bízik abban, hogy követendő példát tudnak állítani a helyi közösségek számára, hogy a kis énekesmadarakban sokáig gyönyörködhessenek mind gödiek, mind pedig a Dunakanyar túrázói.

Cikkünk megírásához az újHÁZ Centrum sajtóanyagát használtuk.