Sokkoló állapotban találták meg állatvédők Heidit.

Azt hitték a földön fekvő lóról, hogy elpusztult, főként miután a gazdája már a tetem elszállítását szervezte. A szerencsétlen pára azonban még élt, bár már alig-alig lélegzett. Öten kellettek hozzá, hogy talpra tudják állítani és el bírják szállítani a pónit; ezzel új esélyt kapott egy jobb életre. Egyúttal megkezdődött az állat hosszú útja a gyógyulás felé.

Csontsoványan, erőtlenül, sebekkel tarkítva várta a halálát, mire megérkeztek a mentőangyalai. Miután elszállították, először is transzfúziót kapott, hogy orvosolják a kóros vérszegénységét. A vért egészséges lovaktól kapta. Öt hétbe telt, mire Heidi magától fel tudott állni.

A Here4Horses csapatának emellett a férgekkel, parazitákkal, sebekkel kellett foglalkoznia. Párnázott kötésekkel és gondos kezeléssel hozták rendbe az állat sebeit.

Apránként kezdett látványosan jobbá válni a helyzet. Begyógyultak a sérülések és elkezdett visszanőni a póni szőre is.

Lassacskán a súlya is gyarapodni kezdett.

Míg visszanyerte egészséges formáját.

A teste után a lelke is elkezdett begyógyulni. Mára díjnyertes és boldog póni, akit szeretnek és remek formában van.

Ő szerencsés a szerencsétlenek között, hogy segítőkész emberek találtak rá, mielőtt késő lett volna. Sajnos számtalan ártatlan állat lesz az emberi gondatlanság, felelőtlenség, kegyetlenség vagy épp tudatlanság áldozata. Az ilyen esetek elkerülése végett fontos, hogy csak az vegyen állatot magához, aki tud is gondoskodni róla!

Forrás: BoredPanda