Egyre nagyobb lenne az igény a minőségi kutyás strandokra, egyelőre mégis be kell érünk ezekkel.

Aki a kedvencével pancsolna a Balatonon, a következő helyeken látják szívesen:

Balatonföldvári Kutyabarát Fürdőhely

A város délnyugati részén található, a part menti főúton, a Rákóczi utcán át lehet megközelíteni. A strandra egy gyalogos ösvény visz, ami ki is van táblázva. A víz van, ahol hirtelen mélyül, van, ahol sekélyebb, de a kutyáknak rámpa is van kialakítva.

Facebook/Balatonföldvári Kutyabarát Fürdőhely

Fonyódi Kutyás Fürdetőhely

Kutyastrand, ami igazából nem is strand, de némi jelképes belépődíjért cserébe fürdőzhetünk ott kedvencünkkel. Fonyódon a Balatoni körúton, a vízirendőrség mellett található. Mosdó, de még egy Fakutya elnevezésű büfé is van a strandon, árnyék viszont nem sok.

Facebook/Fonyódi Kutyás Fürdetőhely

Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert

A régi déli szabadstrandot alakították át kutyabarát hellyé. A víz sekély, a terület nagy, sok az árnyék, de még napernyőket és napozóágyat is lehet kölcsönözni. Büfé és mosdó is áll a gazdik rendelkezésre, cserébe jelképes, pár száz forintos belépőjegyet is kell fizetni.

Minden strandra érvényes, hogy egészséges, oltott és féreghajtott kutyákat lehet bevinni a strand területére! Az oltási könyv mindig legyen kéznél! A kutyapiszkot ott is ugyanúgy el kell takarítani, ahogy be kell tartani az alapvető társadalmi normákat és a házirendet!