in

Kutyáknak szánt jutalomfalatot hív vissza a NÉBIH!

Szalmonella jelenléte miatt kerül sor a termékvisszahívásra.
A Dog’s Nature GmbH (Németország) által gyártott és a Fressnapf-Hungária Kft. által forgalmazott MultiFit Native sertéscsök 200g kiszerelésű termékében találták a baktériumokat.

Vonalkód: 4047777206644
Gyártási szám: 0-309-20S
Lejárat: 11.2022

Aki vásárolt a közelmúltban a fenti azonosítókkal rendelkező falatkát, ne adja oda a kutyájának! Vissza lehet vinni a Fressnapfba és kicserélik, vagy visszatérítik a vételárat.

Bár egészséges immunrendszerű kutyáknál nem feltétlenül okozna problémát, de bizonyos körülmények között a fertőzés a kutyát és esetlegesen a gazdáját is megbetegítheti.

A Salmonella enterica Gram-negatív enterobaktérium, ami a szalmonellózisért felelős.Ez egy gyomor-bél betegség, amit közvetlen és közvetett módon is el lehet kapni: szennyezett élelmiszer, víz, fertőzéshordozó anyagok, a fertőzést hordozó állatok nyála, széklete is képes terjeszteni a kórt.

Tünetei között szerepelhet kutyák esetében kisebb-nagyobb mértékben a hőemelkedés, láz, hányás, hasmenés, étvágytalanság, fogyás, letargia, de túl szapora szívverést, megnagyobbodott nyirokcsomókat, és bőrbetegséget is okozhat. A gyakori ürítés miatt a kiszáradás veszélye is fenyeget.

Embereknél hasonló tünetek jelentkeznek, amik kis szerencsével hamar el is múlnak, de mindenképp orvosi konzultáció javasolt! Akiknek az immunrendszere nem tudja leküzdeni a betegséget, kezelésre szorulhatnak, és a kiszáradást is meg kell előzni! A már gyógyult beteg is még heteken át üríthet festőzésre képes baktériumokat, ezért fokozott körültekintést és megfelelő higiéniát igényel!

Forrás: NÉBIH, wikipedia

 

Baglyok óvják a gyümölcsösöket

Hiánypótló: íme egy okoseszköz, mely segít megtalálni elveszett kutyád vagy cicád