Majdnem mindenki életében eljön a pillanat, amikor vágyik valami apróbb háziállatra. Ha már túl van ezen, akkor a gyermeke áll elő ezzel a kívánsággal. Szemléljük optimistán a dolgot és nézzük, miért jó nekünk, ha hörcsögöt tartunk?

Kis helyen is elfér

Önmagában a hörcsög persze nem sok helyet foglal, de a ketrecének is könnyen találhatunk helyet otthonunkban. 70 cm hosszú x 50 cm széles x 40 cm magas ketrecre van szüksége minimum, de a nagyobb az még jobb. Ha terráriumot választunk inkább, feltétlen legyen rácsos a teteje. Ne becsüljük alá az artista vonásait ennek a kis jószágnak nyitott tetővel, mert megoldja, hogy kimásszon!

Fotó: Photobucket/Pinterest

Nem nagy erőfeszítés hazacipelni az almot neki

Lakóhelyét legjobb,ha faforgáccsal és egy kis szénacsomóval béleljük ki. Ne tegyünk alá újságpapírt, mert nem nagyon olvas, ellenben sanszos, hogy megeszi és megbetegszik! Legalább heti 1-2 alkalommal ki kell cserélni alatta a forgácsot.

Kevesebbet eszik, mint egy T-Rex

Sokkal. Ráadásul nem egy válogatós típus. A természetes eledelei közé magvak, bizonyos zöldségek és gyümölcsök, valamint rovarok tartoznak, de megeszi a kukoricát, búzát, zabot, előkevert hörcsögtápot vagy akár a száraz kutyaeledel keveréket is. Annyira nem finnyás, hogy műanyagot, kábeleket, bármit képes elfogyasztani, ha lehetősége van rá, ezért legyünk résen, hogy ilyesmikhez ne férjen hozzá!

Továbbá a vízről se feledkezzünk meg!

Nem kell a mínuszokban sétálni vinni

Bár elég sok rohangálásra van kalibrálva eredetileg, ezt az igényét könnyedén kielégíthetjük, ha kap az otthonába  egy mókuskereket.

Fotó: kadmiels.hubpages.com/Pinterest
Nem rendez házibulit

Leginkább egyedül szeret lenni.  Ne vegyünk mellé társat, főleg másik helyről, akkor sem, ha „olyan magányosnak tűnik szegényke a kis gomb szemeivel”, mert nagy valószínűséggel egymásnak fognak esni! Az ilyen csatákban sokszor csak egy maradhat… életben.  És ha mégis jól sülne el és nem háborúznának, ellenkező neműek esetén szeretkezni kezdenének. Annak meg csak akkor fogunk örülni, ha fel akarunk csapni hörcsögtenyésztőnek.

Lehet tutujgatni

Főleg, ha van nálunk kaja és nem a szundijából ébresztjük. Mert olyankor igen harapós lehet félelmében. Érthető, senki se szereti, ha alvás közben macerálják, és ő még kávét sem kap, hogy feldolgozhassa az ébredést. Viszont nappal alszik és éjjel él, ezzel számoljunk. Estefele óvatosan a tenyerünkben tartva biztosan dédelgethetjük a kis bolyhost.

Fotó: sualk61/flickr

Összességében egy könnyen gondozható, alacsony költségvetésű, igazán cuki kis szőrcsomó.