in

Hordanál kutyaszőrből készült pulcsit?

Az élő állatok levedlett szőre biztosítja az alapanyagot.
Jeannie Sanke gyerekkorában sok időt töltött állatok között és foglalkozott kézműves technikákkal is, azonban felnőttként szállta meg az ihlet, hogy a levedlett kutyaszőrből ruhaneműt készítsen.

A kutyák bundája nagyon sokféle. Rövidebb, hosszabb, puhább, keményebb, tömöttebb, ritkább szőr is található kedvenceinken, többféle színben. Mivel évente kétszer váltanak szőrt, több éven át kell gyűjtögetni, mire elég lesz egy pulóverhez mondjuk. Előfordul, hogy gyapjúval egészítik ki a kutyaszőrt a kívánt eredményért. A vállalkozás virágzik, hosszú a várólista, ha kedvencünk szőréből szeretnénk egy felsőt vagy sálat.

Jeannie azt is elmondta, hogy a leggyakrabban feltett kérdés az elkészült művekkel kapcsolatban: “nem lesz ázott kutyaszaga a pulcsinak, ha víz éri?” Nos, erre a válasz az, hogy nem! Alaposan áttisztítják a kutyaszőrt, mielőtt felhasználnák.

Persze nem ő az egyetlen, aki ilyen módon hasznosítja a kutyái szőrét. Sok törzsben régen és ma is készítenek kutyaszőrből dolgokat, sőt, sok helyen meg vannak győződve az ebek bundájának gyógyító erejéről is.

A kedvenceknek remekül működik, amit aztán, ha levedlenek, utána nekünk is jól jöhet. Vagy nem?

Forrás: Mother Nature Network

Ne engedd békászni a kedvenced!

Íme azok a kutyás pillanatok, amikor nem tudod, hogy sírj vagy nevess