in

Horribilis összegért kelt el egy juh

A genetikailag tökéletesnek vélt jószág 490 ezer dollárért, azaz közel 145 millió forintért cserélt gazdát.
A Texel juh az azonos nevű, Hollandia partjainál fekvő kis szigetről kapta a nevét. Sokáig csak a hollandok tenyésztették, de a múlt század közepétől világszerte kedveltté és elismertté vált ez a fajta. Mivel a gyapja, a teje és a húsa is jól hasznosítható, viszont nincsenek túl nagy igényei, így előszeretettel tartják a gazdák.

A Double Diamond névre keresztelt példány a skót aukción hatalmas figyelmet kapott, ugyanis többen licitáltak az állatra nem kevés pénzzel. Végül hárman dobták össze a rekordösszeget, amivel végül elnyerték a mutatós kost. A terveik szerint mindhármuk farmján időzik majd a jószág, ahol bevetheti magát tenyészállatként, de tesznek félre a spermájából mesterséges megtermékenyítés céljára is, hogy ha már idős lesz a birka, akkor is születhessenek utódai.

Róla van szó:

Ami külföldön a Texel juh, az nálunk a racka juh. Könnyen felismerhetőek a v-alakban elálló, sokszor csavart szarvaikról és kissé durva, tincses, hullámos gyapjukról. Bár ez utóbbi nem számít ma már túl értékesnek, a kultúrtörténetünk része, hogy hajdanán ebből készült a pásztorok subája.

A nyitókép csak illusztráció!

Forrás: Oddity Central, wikipedia

Galambok foglalták el a diák lakását a távollétében

Fő a biztonság: ismered a tereplovaglás alapvető szabályait?