Egyiptomi szépség.

Az abesszin macska Egyiptomból származik, az egyik legősibb macskafajta. Az 1800-as évek végén került Európába, azóta világszerte népszerűvé vált.

Közepes termetű, karcsú testfelépítésű fajta. Rövid, puha és fényes bundájának színe aranyszínű vagy vörösesbarna, gyakran csíkokkal vagy foltokkal díszített. Nagy, mandula alakú, zöld vagy arany szemei igazán igézőek.

Az abesszin érzékeny, éber, aktív és intelligens fajta. Nagyon szeret a figyelem középpontjában lenni, és könnyen megtanul új dolgokat. Általában közvetlen és szeretetteljes macskák, szívesen játszanak vagy fedeznek fel új dolgokat.

Az abesszin macskák általában jó egészségnek örvendenek és hosszú életűek. Azonban vannak bizonyos genetikai betegségek, mint például a piruvát-kináz enzim hiánya, amely kapcsán egy-egy példány érintett lehet, ezért ezt érdemes állatorvossal ellenőriztetni, ha az ember az ilyen cicát szeretne.

Gondozásuk egyszerű, rövid szőrük nem igényel különösebben bonyolult gondozást, heti egy alapos fésülés épp elegendő számukra. Mozgékony fajta, magas energiaszintje miatt igényli a napi rendszeres mozgást és játékot.