Isztambul állatbarátai nem késlekedtek: cselekedtek a szokatlanul zord téli napokban.

2009 óta a legádázabb hóvihar érte el 2017 januárjában Isztambult. Egyetlen éjszaka alatt majdnem 65 cm hó esett le és borította be a város egyes részeit. A szokatlanul szélsőséges helyzet komolyságát jelzi, hogy légijáratok százait kellett törölni.

A zord időjárási viszonyok nem keményítették meg az állatbarátok szívét, sőt ellenkezőleg: minden igyekezetükkel azon voltak, hogy a mínuszok tombolása közepette is megóvják és melegen tartsák a városban kóborló gazdátlan állatokat.

A helyi üzlettulajdonosok kinyitották boltjaik ajtaját a kóbor állatok előtt. Selçuk Bayal kis üzletéből is így lett kóbor macskák átmeneti menedékhelye.

“Emberek vagyunk, ezeket a jószágokat pedig Isten bízta ránk” – véli Bayal. “Felelősek vagyunk értük, gondoskodnunk kell róluk.”

Bár Isztambul állatszerető fele nagyra értékeli az erőfeszítéseit, voltak vásárlók, akik kritizálták őt ezért. Nekik a bolt kirakatába kitett felirattal válaszolt: “Akiket zavarnak a macskák, kérem, ne vásároljanak itt!”

Bayal úgy látja, a macskák hálásak neki azért, hogy van hol aludniuk; boltja pedig olyan hely, amely menedéket nyújt bármely rászoruló állatnak vagy éppen embernek.

Sokan kartonlapokat fektettek le a bevásárlóközpontban a kóbor kutyák számára, sőt még takaróval is betakarták az állatokat, hogy ne hűljenek ki. Ételt is kihelyeztek nekik, hogy biztosan ne éhezzenek a szokatlanul embertelen időjárásban.

És valóban, mi mással, mint ilyen önzetlen tettekkel érdemes indítani a 2017-es évet!
thedodo.com

https://youtu.be/wU6RZEZGEpM