A szívünk majd’ megszakad látva az ijedt jószágot!

Mi, emberek igencsak szeretünk panaszkodni a tél okozta kellemetlenségek – a fagyos hőmérséklet, a hó és a jég – miatt. És persze amiatt, hogy szinte lehetetlennek tartjuk, hogy ilyen időben ugyanúgy összejárjunk az ismerőseinkkel, mint máskor. Az már eszünkbe se jut, hogy az élővilág többi részének olyan könnyítő körülmények nélkül kell átvészelnie a téli hónapokat, mint például a számunkra oly természetes beltéri fűtés.

Ha tehát azt látjuk, hogy egy állat bajba kerül az extrém hideg miatt, a legkevesebb, amit tehetünk, hogy segítő kezet nyújtunk neki.

Szó szerint ezt tette az USA-beli Idahóban élő Nelson Wilson is, aki újév napján pillantott meg egy szerencsétlenül járt kismadarat. Épp a lovait etette, amikor észrevette, hogy egy magányos veréb üldögél a fémkerítés tetején, közel az itatóhoz. Hogy be ne fagyjon, az itató vizét a gazda telente fűti, ezért nem ritka, hogy a madarak inni járnak a melegvizes tartályhoz. A kis jószág is minden bizonnyal ezt tette. A lábai azonban vizesek lettek és mikor már távozni készült, a kerítésre leszállva odafagytak a lábai a fémhez a zord mínuszban.

A férfi ezt meglátva haladéktalanul cselekedett: egy Disney-hercegnőt megszégyenítő szelídséggel és gyengédséggel a tenyerében tartva melengette a rémült madarat és forró levegőt fújt rá mindaddig, amíg az állatka lába körül fel nem olvadt a jég. A veréb így kiszabadult a jég fogságából, elcsiripelt egy boldog köszönömöt, majd tovareppent. A jótevő pedig mindezt videón is megosztotta velünk: