A puha kis mancsaikkal néha olyan nekik a laminált padló, vagy a padlólap, mintha jégpálya lenne.

Bár a kölykök általában még élvezik is ezt a fajta csúszkálást, számos baleset forrása lehet. Sok ficam köszönhető a csúszós padlónak, ami nagyon fájdalmas tud lenni kedvencünk számára. Mi a megoldás?

Szőnyeg, szőnyeg és szőnyeg

Ez nem is szorul magyarázatra, hogy, miért is orvosolja egyből a problémát. De persze nem mindig, mindenhol van erre lehetőség.

Mancsápolás

Ennek az egyik része a rendszeres karomvágás. A karmok eredetileg puhább talajon a stabil megkapaszkodást segítik, de tükörsima felületen inkább csak hátráltatják. Javasolt a vágatást kutyakozmetikussal végeztetni, ha nem vagyunk szakavatottak! Az ő körmükben van vérér, amit megsértve komoly bajt okozhatunk! Míg a fehér karmoknál általában látványos meddig lehet kényelmesen levágni, addig a feketéknél sötétben tapogatózunk csak.

A másik rész a lábujjak közötti puha szőrcsomó visszavágása. Ez segíti őket abban, hogy valóban a lábujjuk érintkezzen a talajjal és a ne a puha szőrzet, ami rettentően csúszik bizonyos felületeken.

Fekhely

Ha nem teszünk le mindenhova szőnyeget és a mancsápolással megoldottuk, hogy ne csúszkáljon az eb, egy fekvőfelületet mindenképp készítsünk neki. Egy saját ágyikó, párna, vagy szőnyeg, ahova kényelmesen lefekhet, akár a padlólapon is.