Az állatokat is ugyanúgy megviseli a hirtelen jött hőség, ahogy minket is.

Éppen ezért nagyon fontos jobban odafigyelni rájuk is, hogy elkerüljük a hőgutát. A szőrüket nem tudják levetkőzni, ezért másban kell keresni a megoldást.

Legyen mindig árnyéka!

A kerti kutyusoknak is szükség van egy helyre, ahol megbújhatnak a tűző nap elől. Fák, bokrok, jól szellőző menedék, ezek híján napernyő, vagy hasonló, ahol meghúzódhatnak napközben. Ilyenkor előfordul, hogy a kutyák gödröt ásnak maguknak, amibe belefeküdhetnek hűsölni, legyünk kicsit elnézőbbek velük!

Legyen mindig tiszta, hűs víz előtte!

A napon az ivóvizük is könnyen és hamar átmelegszik, ezért fontos gyakran cserélni. A kölykök hajlamosak kiborítani is a vizet, hogy aztán abban pancsoljanak, ezért tartsuk szemmel az ivótáljukat. Egy kisebb lavór vagy medence, ami nem olyan mély, hogy fulladásveszélyes legyen, lehetőséget adhat nekik a vízben hűsölésre (már amelyikőjük szereti).

Készítsünk fagyos nasit!

Az arra alkalmas rágókákat is berakhatjuk a mélyhűtőbe kicsit, de még jobban fogják szeretni, ha valami számukra is ehető finomságból csinálunk nekik fagyit.

Bevethetünk vízpermetezőt!

Ahogy számunkra is enyhülést hoz a vízpermet, úgy ők is szokták élvezni, ha van lehetőségük rá.

Séta csak hajnalban és este!

A beton, az aszfalt nagyon felforrósodik napközben és könnyen okoz égési sérüléseket a mancsokon, ezért ilyenkor kerüljük a napközbeni hosszú sétát. Bár már vannak erre kutyacipők is, a reggeli és esti hűvösebb idő nekik is kellemesebb a mozgásra.

Azt hinnénk, ezek evidens dolgok és mindenki gondol rájuk, a valóságban sajnos nem így van. Figyeljünk oda rájuk és egymásra!