in

Ilyen egy “macskám lesz”-kezdőcsomag

Ha végre rászánjuk magunkat, hogy magunkhoz vegyünk egy cicát, számos járulékos holmiról is gondoskodnunk kell vele kapcsolatban.
Ezeket célszerű előre beszerezni, hogy ne maradjunk felszerelés nélkül az állat érkezésekor. Íme egy kisebb lista, amire biztosan szüksége lesz:

Tálak, eledel

Enni mindenképpen fog a macska, ezért elsősorban eledelről és tálakról kell gondoskodnunk. Érdemes a száraz és tasakos, illetve konzerv éteknek külön-külön tálat beszerezni, nem elfeledkezve az itatótálról sem!

Alom

Mivel a macska eszik és iszik, ezért előbb-utóbb könnyíteni is fog magán. Hogy a végtermék ne a kedvenc szőnyegünkön landoljon, vagy vécéhasználatra tanítjuk (ez elég hosszadalmas folyamat), vagy beszerzünk neki macskaalmot. Az egyszerű tálcától a zárt macskavécékig számtalan különféle almos tálat lehet már kapni. Ebbe kerül majd a macskaalom, amiből szintén hatalmas a választék, még púderillatút is lehet vásárolni. Ha minden megvan, akkor ne feledkezzünk meg hozzá tartozó lapátról sem, mert a későbbiekben azt majd takarítani is kell.

Fekhely

A macskának valahol aludnia is kell. Bár valószínű, hogy a mi ágyunk vagy a ruhásszekrény lesz neki a legszimpatikusabb, mégis érdemes beszerezni neki egy saját fekvőhelyet. Ebből szintén óriási a választék, de egy kispárnával kibélelt kartondoboz is tökéletesen megteszi.

Játék

Egy kiscica még szinte bármivel képes eljátszani, de idővel gondoskodnunk kell a felnövő szobacica szórakoztatásáról. A kisegértől a tollas pálcákig rengeteg lehetőség közül lehet választani. A lényeg, hogy le lehessen vadászni!

Kaparófa

Ha nem akarjuk, hogy a macska a bútorokon élesítse a karmait, akkor javasolt egy kaparófa beszerzése is. Ez perszer még nem zárja ki, hogy nem kezdi meg a fotelt, de mindenképpen próbáljuk meg megkedveltetni vele!

Szépségápolási termékek

Ez nem létszükséglet, de jól jöhet, ha van fésű vagy szőrkefe. Bár a macskák alapvetően rendszeresen tisztogatják magukat, olykor kellhet egy kis segítség.

Ha a macska nem szobacicaként, hanem kijárósként éli az életét, akkor javasolt egy nyakörv, ami szoros annyira, hogy ne akadhasson fel semmibe, de laza annyira, hogy kényelmesen kapjon levegőt. Ha a telefonszámunk is rá van erősítve valamilyen formában, az a későbbiekben még hasznunkra válhat, ha mondjuk nagyon elcsavarogna.

Egy cicaajtó pedig abban segíthet, hogy ne kelljen állandóan ki-beengednünk, hanem kedvére közlekedhessen.

Ha mindez megvan, akkor biztos, hogy felkészültünk az új jövevényre!

Minek a törzskönyv és mire jó?

Ezért fontos fertőtleníteni a macskakarmolást!