A marcona külső mögé rejtett hűséges barátságosság teszi az egyik legnépszerűbb kutyafajtává a bokszert.

Hajdanán a feudális udvarokban rátermettségük miatt tartották ezeket a kutyákat, hogy segédkezzenek a vadászatokban. Megvolt a kellő bátorságuk a medve és vaddisznó vadászathoz. Később egyre több házban és udvarban jelent meg házőrzőként és a népszerűsége nőttön nőtt.

https://www.instagram.com/p/BskXApUBjJD/

Jellegzetes külleme sokakat ragadott magával. Közepes, jól izmolt teste, rövid, színes szőrzete alól szépen kirajzolódik. Feje a masztiff típusú kutyákra oly jellemző előreugró állkapoccsal, de nem túl sok, vagy túl nagy ránccal rendelkezik.

https://www.instagram.com/p/BsietTogvF3/

Alapvetően imád lustálkodni és szereti, ha kényeztetik, de azért mégis alapvetően egy munkakutya, bármikor tettre kész. Bár remekül illik akár egy kisgyermekes családba is, ahol játékosságával és kedvességével igazi családtag lehet, de igényli a határozott, következetes gazdát is. A mozgásigényének kielégítésével és a felállított szabályok betartatásával igazán hű és bohókás társ válik belőle. Különösen ragaszkodik a kicsikhez, akikért bármikor kész harcba szállni, akár a saját épsége rovására is.

https://www.instagram.com/p/BZQTvRkgCNW/

https://www.instagram.com/p/Bp1Qr6MnHj7/

Ha valaki kicsit közelebb kerül hozzájuk egyből megérti, hogy miért rajonganak értük annyian.

Forrás: wikipedia