Ahogy az embereknél is, úgy a macskáknál is vannak személyiségtípusok.

Legalább is erre a következtetésre jutott Dr. Lauren Finka, a Lincoln egyetem kutatója. 200 cica és gazdája segítségével állapította meg, hogy a macskák tulajdonképpen 5 személyiségtípusba sorolhatók. Nézzük, melyek ezek:

Az emberi macska

Ők azok, akik állandóan ember közelben szeretnek lenni. Továbbá nem csak a közeli kontaktust igénylik nagy mértékben, hanem sokszor már már emberien viselkednek.

http://gph.is/1QPzKof

A macskás macska

Sok hasonlóságot mutat az emberi macskával, azzal a különbséggel, hogy az ember helyett és másik cica áll életének a központjában.

http://gph.is/1Oai6Xr

A vadász

Nem szorul különösebb magyarázatra, hogy ő az, aki állandóan vadászik. Mindig és mindenre leginkább.

http://gph.is/1PASG9S

Az érdektelen

Neki nincs túl sok közös pontja veled, azon kívül, hogy tőled várja az ennivalót és az alomtisztítást. Bár a maga módján biztos szeret, ez pusztán csak abban nyilvánul meg, hogy hősiesen tűri a hóbortjaidat a vacsiért cserébe.

http://gph.is/1EBMp3m

A kíváncsi

Nyomoz, szimatol, kóstolgat, bujkál. Állandóan. Bemászik a táskádba, piszkálja a cipőd miközben a mosdóban vagy, számára minden felfedezésre vár és semmi sem szent.

http://gph.is/1TnHWcU

Bár Lauren nem említette, valószínű van még egy típus:

A kegyetlen

Az érdektelen durvább verziója. Ő nem viseli olyan békésen a személyed, ha épp nincs hozzá kedve. Sőt! Az éjszaka közepén simán az arcodra ugrik, ha épp úgy tartja kedve. Itt ott érezteti, hogy ő a főnök és örülj, hogy szeretheted.

http://gph.is/2puXMK9

A Te cicád melyik típusba tartozik?