in

Ismerjük meg a mohóság bajnokainak, a hörcsögöknek a testbeszédét!

Boldog, nyugodt, kíváncsi, ideges?
Az apró rágcsálókról mindenki tudja, hogy imádják a pocakjukat és a mértéktelen tartalékolást, de ennél többet kevesebben tudnak róluk. Itt az ideje, hogy ezen változtassunk és megtanuljuk, mit is árul el a hörcsög magáról a viselkedésével.

Ha fürgén rohangál, felmászik tárgyakra, bukfencezik, akkor feltehetően fel van pörögve és boldog. Olykor mániákusnak tűnik, de mintha szétvetné az energia.

Ha nem finoman kóstolgat, hanem hirtelen harap, akkor nagyon fél vagy megijedt. Ezt szintén megelőzheti futkározás, de akkor látványosan menekülni próbál.

Ha egy nőstény felemelt fejjel és farokkal reagál a simogatásra, akkor valószínűleg készen áll a romantikára. Egyedül tartva lehet, ez nem teljesül be, de párban jó eséllyel ez az első lépcsője egy újonnan létrejövő alomnak.

Ha a padlón, tárgyakon húzgálja a fenekét, akkor a területét jelöli meg. Ez gyakran előfordul, ha új helyeket fedez fel, de az alomcsere után is gyakran megismételheti. A területe a területe, ezt mindenkivel tudatni akarja, akkor is, ha nincs vetélytárs.

Ha nagy mennyiségű ételt tömköd a pofazacskójába, akkor tartalékol. Akkor is, ha rendszeresen kap utánpótlást, az ösztöne azt súgja neki, hogy eldugja azt a nehezebb időkre. Hihetetlen sokat képes a szájába gyömöszölni, az alábbi videóban röntgenfelvételen jól látszik, hova tűnik a sok finomság:

Ezek persze csak az alapok, bármilyen picik is, mindegyikőjüknek saját személyisége van. Minél több figyelmet fordítunk kedvencünkre, annál finomabb jelzésekből is fogjuk tudni, jól érzi-e magát a bőrében.

Polifoam rúddal hatástalanítják a kecskeszarvat!

Marmagasság, övméret, szárkörméret: így mérd meg a lovad!