in

Jelnyelvet tanult a pásztorkutya, hogy siketen is őrizhesse a nyájat

A kitartás csodákra képes!
Peggy 9 évesen már veteránnak számít a pásztorkutyák között. A hallását eddig tisztázatlan okból vesztette el, de nem mondtak le róla: Chloe Shorten, egy állatjóléti menedzserként dolgozó nő gondozásba vette és külön kiképzést biztosított számára, hogy továbbra is úgy élhesse a hétköznapjait, ahogy eddig.

Az intelligens border collie hamar elsajátította a kézjeleket két másik pásztorkutya és egy kiképző segítségével, így remekül tudja terelni a nyájat továbbra is. A felfelé mutatott hüvelykujj dicséretet jelent és a többi gesztust is remekül érti.

Peggy is remek példája a border collie-k tanulékonyságának, nem véletlenül tartják őket a legintelligensebb kutyának. A legtöbb szót ismerő ebek között is főként ez a fajta képviselteti magát, akik időnként össze is mérik a tudásukat. Persze egy uszkárnak, németjuhásznak, labradornak vagy más fajtáknak sem kell szégyenkezniük az intelligenciájuk miatt, ahogy sok keveréknek sem. Sokan vannak azok is, akik ugyan értik, hogy mit várunk el tőlük, csak nem érdekli őket, ami főként a kotorékokra jellemző. Elegendő foglalkozással, szeretettel teli figyelemmel, mozgással és fejlesztéssel szinte bármelyik kutyából csinálhatunk ‘zsenit’ csak munka kérdése.

Az állatvilág csodája: a hím csikóhalak hozzák a világra az utódokat

Mi minden szükséges a western lovagláshoz?