Nemes cél.

Gyöngyösi Róbert segítő nélkül, nagyon nehéz körülmények között futotta körbe a Balatont mindössze 33 óra alatt. Így segítette a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola Alapítványt azzal, hogy felhívta a figyelmet arra, még több vakvezető kiképzésére van szükség.

Szombaton szép időben haladt az északi parton, egy tölcsér fagyi is belefért, de aztán éjjel begorombult a Balaton vidéke, mínusz 3 fokra süllyedt a hőmérséklet. Szinte felfoghatatlan, mekkora erőt kellett kifejtenie ezután, mivel szembeszéllel birkózott Keszthelytől egészen Siófokig. A ráadás se maradt el, mert vasárnap délelőtt elkezdett esni a hó a 170. km teljesítése közben, de ez sem törte meg, és végül 33 óra alatt lefutotta a távot.

„A végére a bokáim bedagadtak, emiatt lassultam le, de ez benne van. Rengeteg gratulációt, dicséretet kaptam, értékelték a sportteljesítményt és azt, hogy a vakvezető kutyákért futottam. Örülök, hogy sokan mind a kettőt meglátták, ez volt a célunk az alapítvánnyal” – mondta Róbert.

fbt

A Privát Ultrabalaton nem akármilyen erőpróba. Róbert a 221 kilométert egyedül futotta le, végig saját maga gondoskodott az ételről, italról. Arra a rövid időre állt meg, amíg vásárolt.

Az Alapítvány megköszönte Gyöngyösi Róbertnek, hogy segített felhívni a figyelmet arra, hogy több vakvezető kutyára van szükség. Elhivatottsága jó példát mutat és erőt ad nekünk!

Magyarországon több vakvezető kutyára van szükség. A várólista hosszú, melyen az Alapítványnál jelenleg átlagosan 40-50 fő van. 12 kutya áll kiképzés alatt, és ha minden a tervek szerint sikerül, akkor 30 kölyök fog megszületni az Alapítványnál idén, akikből a jövő évben vakvezető kutya válhat.

A balatonfüredi célnál a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola Alapítvány képviseletében Látrányi Orsolya, Torma kiképzője, Tanai Csaba, Bonca gazdája, valamint Ulti és kölyöknevelője, Szabóné Gajdács Györgyi fogadta Róbertet. Boncát az Alapítvány képezte.

Forrás és képek: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola Alapítvány