Bár elsőre furcsán hangzik, mégis a maga nemében zseniális ötlet.

Akinek van kutyája, az tudja, hogy egy kiadós séta után rengeteg koszt tudnak összeszedni a kisállatok, kiváltképp az esős évszakokban. A tappancsra, bundára tapadó sár, homok vagy bármi más szennyeződés makacsul el tudja kísérni az ebeket. Ez főként a lakásban tartott kutyáknál okoz igazán gondot, de a kertben élő állatokat sem szívesen hagyjuk koszosan.

Ha nem akarunk éjjel-nappal takarítani a kedvencünk után, a tappancstörlésen felül marad a fürdetés, mint megoldás. Ezt nem minden kutya szereti, de amelyik igen, sem biztos, hogy abba a kádba szeretnénk tenni, amiben magunk is fürdünk. Ennek megoldására találta ki Zoe Marquis, hogy a garázsfelújítást kihasználva egy zuhanyzót is készít kutyáinak, ezzel megkönnyítve a saját életét is.

A környezetbe illő, mutatós privát zuhany meg is lett emelve, hogy kényelmesebb legyen a fürdetés, de ez inkább a kisebb kutyákhoz javasolt. Apróságokkal még hangulatosabbá tehető.

Egy ilyen kialakítása talán nem is olyan költséges, mint amennyibe a folyamatos takarítás kerül, a fáradságról nem is beszélve. Nagyobb testű kutyák esetén viszont inkább zuhanytálcában gondolkodnánk, ami nincs magasabbra emelve. Hosszútávon megéri!

Forrás: Metro