Szoros kötelék.

Dave Brooker rajong az állatokért, de az ő kedvence nem egy kutya vagy egy macska, hanem egészen különös módon egy pulyka. A madár mindenhova követi gazdáját, a pubba és a fogorvoshoz is, amióta csak 2 évvel ezelőtt meglátta a napvilágot a férfi angliai farmján.

Dave a pulykát Trouble Version Two-nak, azaz röviden T2-nek nevezte el.

A valószerűtlen duó története akkor kezdődött, amikor T2 anyja egy tucatnyi tojáson kotlott és az időjárás rémesre fordult. Az első két kibújó madárka elpusztult, így Dave egy fűtött műanyát állított fel, hogy a kis fiókákat felerősítse annyira, hogy az anyjuk alá vissza tudjanak bújni.

T2 volt az első, aki életben maradt, de 10-11 órán át kellett etetni. A kis madár azt hitte, hogy az ő rá vigyázó Dave az anyja. A többiek mind hamar visszamentek az mama szárnyai alá, de T2 nem. Ő azóta is mindenhova követi a gazdáját.

Maidstone-ban a helyiek már megszokták, hogy az 56 éves férfit gyakran látni a pulykával együtt az autóban, amikor a piros lámpánál állnak vagy épp a parkolóban esznek: a pulyka kedvence egy tojásos kolbászos étel. Sokszor látni őket együtt üldögélni a White Horse pubban egy zacskó chips társaságában is. A pulyka jólnevelten csücsül ilyenkor a pokrócán.

Noha néhányan furcsállják ezt a szoros köteléket, a páros elválaszthatatlan, még egy szobában is alszanak. A baromfi olyan a férfi számára, mint egy gyerek, remek társaság és nagyon szórakoztató, néha egészen emberi.

Az egyetlen alkalom, amikor különválnak, ha Dave dolgozni megy a Tesco-ba. Ilyenkor előfordul, hogy a parkolóban eteti meg T2-t és odajönnek a gyerekek megnézni, rajonganak a pulykáért.

Nemrég egy szomáliai férfi figyelt fel T2-re egy pubban, őt a madár a gyerekkorára emlékeztettte, amikor még pulykákat nevelgettek a farmon. A szárnyast mindenki észreveszi és T2 is szereti a társaságot, még azt is megengedi, hogy megsimogassák.

Dave-re kísérete akkora hatást tett, hogy a férfi máris elhatározta, nem eszik pulykát karácsonykor és a decembert kinevezi annak a hónapnak, amikor az összes pulyka nyaralni megy.

Forrás: www.goodnewsnetwork.org