Nem túl gusztusos szokásos, de létezik.

Számunkra érthetetlen, de sok kutya szereti. Mégis, mi olyan csalogató a macskakakiban és alomban?

Ahhoz, hogy ezt meg tudjuk érteni, tudomásul kell vennünk, hogy a kutyák főként a szagokon keresztül érzékelik a világot. A kifinomult szaglásuknak köszönhetően molekuláris szinten képesek érezni a dolgokat. A legapróbb illatok is képesek lázba hozni őket, köztük olyanok is, amik nekünk orrfacsaró bűzt jelentenek, mert nekik van benne valami, ami finomnak számít. A macskák ürülékén keresztül is valószínűleg érzik a macskák elfogyasztott eledelének illatát, nem beszélve a különféle illatosított vagy illatmentes almok változatosságáról.

Ez jó esetben nem is okoz számukra problémát, főként, ha a macska is rendszeresen féregtelenítve van, mert egyszerűen keresztülmegy az emésztőrendszerükön, de előfordulhat, hogy elakad a beleknél vagy más problémát okoz az alom. Ha hasmenése lesz, hányni kezd, púpozza a hátát, vagy úgy tűnik fájlalja a hasát, azonnal forduljunk állatorvoshoz!

A legjobb mégis megelőzni a problémát, ha a kutya nem bír ellenállni a macska vécéjének, tegyük olyan helyre, ahol nem fér hozzá! Különféle praktikákkal megoldható, hogy csak a cicus tudjon rájárni. A játékok és más elfoglaltság is segíthet, hogy ne érezzen az eb késztetést hódolni ennek a kiábrándító szokásnak.

Forrás: the spruce Pets