Az elhivatott húsevők olykor nekiesnek a pázsitnak vagy a szobanövényeknek.

Furcsának tűnik ez a ragadozóktól, akik házi körülmények között olykor a szószos falatok miatt is finnyáskodnak. Miért állnak neki mégis alkalmanként legelészni? Több elmélet is született a témában.

Így egészítik ki az étrendjüket és pótolják a hiányzó tápanyagokat.

A fű nagyobb mennyiségben tartalmaz folsavat, ami segíti a hemoglobin- és a fehérjeképződést, és ez az egyik legkönnyebb módja hozzájutniuk.

Enyhíti az emésztési problémákat.

Sokszor rövid időn belül az elfogyasztása után meghánytatja őket, amivel nem csak a lenyelt fűtől, de a gyomorban rekedt, emészthetetlen dolgoktól is megszabadulnak. De ha ez mégsem következik be, akkor hashajtó hatása miatt a másik irányba távozik a szőr, toll vagy más irritáló anyag.

Mindkét eset előfordul, miközben a hatás ellentétes. Ez annak tudható be, hogy nem mindegy milyen zöldet is fogyaszt el a cicus. Míg vannak, amik valóban táplálják a szervezetét, ez nem minden növényről mondható el. Mivel a szobanövényeket is hajlamosak megcsócsálni, ezért mindenképp csak olyat tartsunk számukra elérhető helyen, ami nem mérgező!

Ha biztosra mennénk, hogy ne legyen bajuk, lehet kapni macskafűmagot (ami búza, zab és rozs keveréke) azt ültessük el! Így egy könnyen megközelíthető virágláda lehet a saját kis salátabárjuk!

Forrás: PetMD

Kapcsolódó cikkünk:

6 növény, amiért tuti bolondul a cicád
Így készíts saját fűszerkertet a cicádnak!