Egyáltalán szükséges?

Bizonyos helyzetekben igen. Mindenki tudja, hogy a kutya bundája általában alkalmazkodik a körülményekhez, viszont ehhez egyrészt idő kell, másrészt nem mindig megy könnyen. Egy egészséges, dús szőrzetű ebnek is szüksége lehet egy kis támogatásra, a rövidebb szőrű, alacsonyabb, idősebb, betegebb vagy csak fűtött szobában élő kutyáknak pedig még inkább.

Onnan lehet tudni, hogy a kutyának szüksége van kabátra, hogy nemes egyszerűséggel fázik. Ugyanúgy didereg, kihűlnek a végtagjai, ahogy nekünk.

Milyen kabátot válasszunk?

Az egyik lényeges szempont a méret.

A kutya nyakától (ahol a nyakörv van) a farka tövéig mérjük meg először, majd a körméretét a legszélesebb részén. Ezt a mar magasságában a bordáknál, a mellső lábak mögött érdemes megtenni. A kapott eredmények segítenek eligazodni a kutyaruhák méretezésében.

A másik lényeges szempont az anyag.

A belül meleg, kívül vízhatlan verzió lehet a legideálisabb választás. Az átázott kutyakabát többet árt, mint használ, így a vízállóság nagyon lényeges. Ezt még lehet fokozni a fényvisszaverő csíkokkal, a jobb láthatóság érdekében.

Használhatóság

A fazon kevésbé érdekli az állatot, a lényeg, hogy kényelmes legyen számára, könnyen tudjon mozogni benne. Az sem mellékes, hogy milyen könnyen adjuk rá, illetve vesszük le róla. Ha van rá lehetőségünk, érdemes még vásárlás előtt, a kiválasztáskor rápróbálni kedvencünkre.

Persze kedvünkre válogathatunk a különféle minták, esetleg jelmezek közül, de mindig tartsuk szem ellőtt, hogy elsősorban praktikus és meleg legyen a kutyának! Hiszen ezért vesszük, nem a jól sikerült fotókért!