Vigyázzunk egymásra!

Az autóutak általában óriási veszélyt jelentenek az állatok számára, legyen szó őzről, macskáról vagy akár békáról. A hatóságok igyekeznek minél több óvintézkedést tenni, például elválasztó falakat, kerítéseket építenek azért, hogy a nagyobb vadak ne kerüljenek az utakra, míg a kisebbek részére vadátjárókat, zöldfolyosókat biztosítanak és táblákkal hívják fel az állatokra a sofőrök figyelmét.

Egy Lettországban készült felvételen viszont az látható, hogy maguk az állatok sem tétlenkednek, ha biztonságos áthaladásról van szó. A videón egy süni készül átkelni az úton, ám meglehetősen komótosan fog neki. Legalábbis így gondolja az a madár, aki odaérve megsürgeti a tüskéshátút, hogy szedje már gyorsabban a lábait. A varjú, aki észleli a közeledő járművet, a csőrével próbálja meg gyorsításra bírni a négylábút. A süni zavarodottan sétál egy kicsit, mielőtt összegömbölyödne és nem veszi észre, hogy még mindig nem a legjobb helyen van, de a varjú mögé megy és tovább noszogatja, egészen addig bökdösi, amíg a járdaszegélyhez nem ér.

Noha a páros nagyon aranyos, sokan úgy vélik, hogy a varjú ténykedése egyáltalán nem segítő szándékú, csak magára gondol, ugyanis a tüskék közt megbúvó parazitákra fáj a foga. Nem a segítő szándék vezérli, hanem egyszerűen megpróbál valami csemegéhez jutni, fittyet hányva arra, hogy épp az út közepén álldogálnak.

Ugyanakkor a varjak nagyon intelligens élőlények, ezért a madár tudatában lehetett a veszélynek. A varjak még arról is ismertek, hogy barátságosak más élőlényekkel szemben, így nem kizárt hogy tényleg segíteni akart a tollas felügyelő.

Talán sosem tudjuk meg, hogy mi történt itt pontosan. Annyi biztos, hogy a történetnek jó vége lett: a süni biztonságban átért az út másik oldalára.

Forrás: mymodernmet.com

A kiemelt kép illusztráció.