in

Ősszel ingyenes, önkéntes, online képzést indít a kutyatartóknak a NÉBIH

A felelős állattartás közös érdekünk, ami főként az oktatással kezdődik.
Számtalan nem megfelelően tartott kutya és más állat él velünk az országban, egy részük a kegyetlenségnek köszönheti a nehéz sorsát, míg mások a jó szándékú tudatlanságnak. Az oktatás és a szemléletformálás fontossága közérdekű, ezért az Agrárminisztérium, az Állatorvostudományi Egyetem, a Magyar Rendőrség, kutyakiképzők, önkormányzatok és civil szervezetek közreműködésével indít komplex edukációs programot a NÉBIH.

Ez a várhatóan online képzés bemutatja majd a kutya anatómiai és élettani alapismereteit, alapvető szükségleteit, viselkedési formáit és viselkedési problémáit, a kutyatartás jogi szabályozását, de a kutyaválasztás szempontjait is. A kezdeti elméleti oktatást a tervek szerint később gazda-kutya gyakorlati képzéssel bővítenék majd. A távolabbi cél szerint ezzel a kurzussal lenne megszerezhető az úgynevezett ‘gazdijogsi’, ami kötelező előfeltétele lenne a kutyavásárlásnak, illetve az örökbefogadásnak.

Gyerekeknek és felnőttek is hasznos tudás, hogy megtanuljanak jól gondoskodni a kedvencükről.

“Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik.”– tartja a mondás, amit Mahatma Ghandinak tulajdonítanak. Függetlenül attól, hogy valóban ő mondta vagy sem, a lényegen mit sem változtat, van még mit fejlődnünk ezen a téren. Talán a Gazdijogsi program segít ezen…

Forrás: Nébih

 

Miért esznek a kutyák a macskaalomból?

Mit tegyünk, ha fiókát találunk?