Hegyezd füled!

Idén 200 éve annak, hogy megszületett Petőfi Sándor, ennek alkalmából 2023-ban Petőfi emlékévet tartanak. A Petői 200 nevű honlap rengeteg programmal és érdekességgel várja az Olvasókat.

Céljuk, hogy a költő előtt tisztelegve, közelebb őt hozzák a ma emberéhez.

Egyfajta időutazásra hívnak, amelyben sokat megtudhatunk a költő kedvenc ételeiről ugyanúgy, mint azokról a helyekről, ahol megfordult, de olvashatunk barátságairól, szerelmeiről is. Olyan izgalmas programokon vehetünk részt, mint a közös legóépítés vagy a Petrovics mészárszék felkeresése.

Most például Morzsa kutyát keresik, pontosabban Bács-Kiskun LegMorzsább kutyáját! „Morzsa kutyánk hegyezd füled, hadd beszélek mostan veled” – ismerősek az Anyám tyúkja sorai, igaz? De milyen kutya lehetett Petőfi Morzsája? Kicsi? Óriás? Vénséges vagy éppen fiatal? Bozontos vagy simaszőrű?

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata kutyacasting keretében próbál a legalkalmasabb ebre rátalálni.

Az ideális kutya jól szocializált, nyugodt, barátságos, nem félős, és ismeri az alapvető vezényszavakat is. A nyertes eb egy igazán izgalmas projekt részeként a digitális technikának köszönhetően az emlékévek után is, egészen az örökkévalóságig Petőfi oldalán kóborolhat majd.
Aki úgy véli, hogy nála lapul Morzsa, az egy 5-10 mp-es kisvideóval tud pályázni a szalkmuzeum@gmail.com címen.

Az e-mailben az alábbi infókat várják:

  • a pályázó kutyus (valamint gazdája) nevét
  • a települést
  • az elérhetőséget

Jelentkezési határidő: február 17., péntek

Forrás: www.petofi200.hu