A rendezvény célja felhívni a városvezetés figyelmét a városi kutyatartáshoz szükséges feltételek hiányosságaira, valamint a kutyások és nem kutyások közötti feszültségek enyhítése.

Ez remélhetőleg egy hangulatos kutyusos felvonulás lesz, ami 13 órakor indul a Szent István Bazilikától, majd a Hősök terén éri el célját.

Minden felelős gazdit, jól szocializált kutyát, állatbarát civilt szívesen látnak, a következő szabályok betartásával:

“1. A kutyaürüléket minden gazdi köteles összeszedni és kukába helyezni kutyái után! Ha kifogynál zacsiból vagy otthon hagytad, semmi baj, a rendezőknél lesz bőven, kérj nyugodtan!
2. Ne hagyjuk az ebeket járműveket lepisilni, lehetőleg irányítsuk a kutyáinkat zöld felületre (fűre, bokorra). Ha betonra, házfal stb. menne a vizelet, azt öntsük le vízzel. A szervezők készülnek pár palackkal, de ha a gazdi tudja, hogy ilyen megeshet, jó ha ő is készül és figyel!
3. Mindenki pórázon vezetett kutyával érkezzen és oltási könyv (vagy az oltási könyv fontos oldalainak fényképei, mint pl. chip szám és oltások dátumai) legyen nála.
4. Ne engedjük kutyáinkat más ismeretlen kutyákhoz kérdezés nélkül, pórázon amúgy sem illik és veszélyes is.
5. Ha a kutyánk kicsit ijedős vagy nem túl szociális, ne terheljük azzal, hogy a menet közepébe vezetjük, lehet a szélén vagy a végén, megfelelő távolságot tartva is sétálni. Ha pedig fél, szorong, vagy egyéb okokból nem alkalmas egy ilyen rendezvényen részt venni rengeteg kutya és ember között, akkor ne kockáztassunk és ne stresszeljük feleslegesen, lehet kutya nélkül is csatlakozni!
6. Figyeljünk egymásra és kutyáinkra! Ha bármi problémát észlelsz, fordulj a szervezőkhöz!
7. Végezetül pedig a menet végén közös pórázemelést tervezünk, így, ha nem tudod biztonságban lecsatolni kutyádról a pórázt, jó ha hozol magaddal még egyet.”

Legyen ez egy jó hangulatú menet kedvenceikkel, kedvenceinkért, magunkért és azokért is, akik nem tartanak állatot!

A békés együttélés mindenki számára fontos!

Bár Budapest közlekedése ez idő alatt kicsit nehézkesebb lesz helyenként, mindenki tudatosíthatja magában a rendezvény fő jelmondatát: Egy a falka!

A esemény a facebookon itt található.