Őrző-védő szolgálat.

Ben, a németjuhász nemrég mély barátságot kötött egy kacsával, aki azonban egy napon váratlanul elrepült. A barátja után szomorkodó kutyusnak talán ez járt a fejében, amikor az élet új feladatot sodort elé.

Gazdája, Julie McGuire ugyanis egy napon egy rakás csipogó valamivel állított haza. Az új-zélandi Motueka városában élő nő tudomást szerzett arról, hogy tucatnyi elhagyatott kiskacsát találtak a közeli gyümölcsültetvényen dolgozó munkások egy kis pataknál. 8 órán át várták a kacsamamát, hogy visszatérjen, de nem került elő. Így a 35 éves nő úgy döntött, hogy gondozásba veszi a szárnyasokat addig is, amíg nem tudnak megélni önállóan a vadonban.

Julie szerint Ben rettenetesen kíváncsian fogadta őket, azonnal tudni akarta, hogy mi történik a szobában, ahol az újszülött fiókákat etették és gondozták egy ketrecben.

Kiderült, hogy Ben igazi pótpapa, aki kedvét leli az őrködésben.

A madárkák és a kutya azonnal egymásra hangolódtak, Ben tökéletes dadusnak bizonyult: a napja legnagyobb részében őrködik felettük, nézi, ahogy alszik, eszik, játszik vagy fürdik a csapat.

Még a család macskáját is megugatja, ha túl közel merészkedik a kis tollasokhoz.

Most hogy már kicsit nagyobbak a kacsák, a gazda kiengedi őket, hogy a birtokon szabadon járkálhassanak. Ha úgy döntenek, hogy elrepülnek, az se gond, Julie elfogadja a természet rendjét. Bár Ben ezt biztos másképp gondolja…

Forrás: www.goodnewsnetwork.org