Legalábbis a szerzetesek szerint nem eszik húst.

A hatalmas, eredetileg ragadozó a Sri Ananthapura templomhoz közeli tóban él már 70 éve. A papok naponta kétszer etetik főtt rizzsel és állításuk szerint ez a hüllőnek elég. Azt mondják, soha senkit nem bántott, még a tóban élő halakat sem fogyasztja el, viszont számít a finom falatokra.

Még akkor sem mutatott agressziót a helyiek szerint, amikor besétált a templomba. Babiya, ahogy nevezik, állítólag első szóra kiment a szentélyből, amint erre kérték, és visszasétált a tóba. Szentként tisztelik, és békében élnek vele már évtizedek óta.

A vegetáriánus mocsári krokodil híre már bejárta a világot, turisták tömegeit vonzza, hogy megbizonyosodjanak a szent állat kilétéről. Ez a hírverés tényleg jót tett a turizmusnak, de valóban hihető, hogy a hüllő soha, egyáltalán nem evett húst? A fő táplálékának a halaknak és emlősöknek kéne lennie, ennek ellenére tényleg beérné főtt rizzsel?

Lehet, hogy ő is úgy vegetáriánus, mint az a kutya, akiről a gazdája állította, hogy átállt az állat a növényalapú étrendre. Tartott ez addig, amíg élő műsorban elé nem tettek egy tál zöldséget és egy tál húst a választás lehetőségével. Természetesen nem okozott meglepetést, hogy a kutya a húst választotta.

A krokodil vajon a rizst választaná akkor is, ha lenne ott egy adag nyers hal?

Forrás: OddityCentral