Tavaly adtunk hírt a park megnyitásáról.

Ifj. Richter József álma lehetőséget adott a vadállatoknak arra, hogy hatalmas területen, szabadon élhessenek, és az embereknek arra, hogy a járványhelyzet ellenére kicsit kimozdulhassanak az otthonaikból.

Ezzel a megoldással tulajdonképpen mindenki jól járt, az öröm mégsem tartott sokáig. Szada nagyközség polgármestere és képviselő-testülete elutasította az állatkerti minősítéshez szükséges kérelmet, ezzel ellehetetlenítve a szafaripark működését, ami miatt közel száz állat sorsa vált bizonytalanná. Teljesítettek a kérést, miszerint a park kerüljön távolabb a lakóövezettől, minden szükséges feltételt biztosítottak, hogy az állatok és emberek számára egyaránt kényelmes létesítmény legyen, most mégsem nyithatnak ki kapuik.

Ennek kapcsán a park vezetősége a civilek és az önkormányzatok segítségét kéri, hogy új helyszín javaslatokkal álljanak elő, ahol szívesen látnák a legalább 15 hektáros területtel rendelkező turisztikai látványosságot, ami az állatoknak méltó menedéket, az embereknek élményt nyújtana.

Az ötleteket az info@safaripark.hu címre várják.

Reméljük, lesz olyan település az országban, ahol szeretettel látnák ezt a komplexumot!

Forrás: Facebook/Safari Park Szada

A nyitókép csak illusztráció!