Még, ha nem is a legnépszerűbb háziállatok, igen nagy rajongótáborral büszkélkedhetnek.

Aki nem fél tőlük és veszi a fáradságot, hogy jobban megismerje őket, különleges kedvencekre tehet szert. Nem okoz allergiát a szőrük, nem igényelnek mindennapos foglalkozást, a fenntartásuk sem igényel túl nagy erőfeszítéseket.

A kezdeti költségeken túl, ami a számukra megfelelő otthon megteremtését jelenti, nem kell óriási kiadásokkal számolnunk. A terrárium berendezése viszont hozzáértést igényel, hiszen a hőmérséklet és páratartalom szabályozása, illetve a fény és a lehető legtermészetesebbnek ható körülmények a kígyók számára nagyon fontosak.

A hírükkel ellentétben általában szelídek, főként az otthon is tartható siklók és pitonok. Persze nem számítanak olyan cukiságnak, mint egy kiskutya, kiscica vagy bolyhos nyuszi, bennük is lehet találni valami elragadót.

Hogy szélesebb körben megszerettessék az emberekkel ezeket az állatokat, egyre többen osztottak meg fotót a saját kígyójukról kalapban a közösségi médiában. A sokaknak hátborzongatónak tűnő teremtények máris barátságosabbnak tűnnek egy mókás fejfedővel, ugye?

Ha nem is szaladunk azonnal beszerezni egyet, talán az ilyen képek segítenek egy kicsit másképp megítélni őket!

Forrás: BoredPanda