Több, mint munkatársi kapcsolat.

Az amerikai Ohio államban élő Midge egy kisméretű kutya volt, csivava és rat terrier keveréke, aki megváltoztatta a munkakutyák kivételes kategóriájának csúcsát.

A mindössze 28 cm magas és 58 cm hosszú öleb lett az a valaha élt legkisebb kutya, aki a rendőrségnél szolgált.

Különleges mérete számtalan előnnyel járt, így például ki tudta szagolni a kábítószereket a járművek alatt is, nehézségek nélkül befért a kis helyekre.

Midge rekordkísérlete 2006-ban indult, amikor a szuka képzett asszisztensként csatlakozott gazdájához, Dan McClelland seriffhez. A kis rendőr kábítószerkereső-felderítő kutyaként 2006. november 7-én vizsgázott és azonnal dologhoz látott. Elsősorban marihuánát és heroint kutatott, a rendőrség teljes értékű tagjaként részt vett a letartóztatásokban és házkutatásokban is.

Éber volt és szorgalmas, felbecsülhetetlen értékű társ, hihetetlen munkaerő, észrevétlen és diszkrét nyomozó.

Rendszeresen átnézte a fogvatartottak holmiját, de az irodában töltött időt is élvezte.
Amikor ő és főnöke nem az utcán járőröztek, a kutyus jól megérdemelt pihenését töltötte, szundikált a seriff ölében. Időnként még az értekezletekre is eljárt. Népszerűsége jóval túlhaladta a méretét, sőt még a gazdájáét is.

2016-ban a seriff és négylábú társa nyugdíjba mentek. Addigra McClelland 44 évet szolgált (ebből 13 évet seriffként) és elhatározta, hogy a szabadidejét majd azzal tölti, hogy bejárja a világot a feleségével és Midge-dzsel. Sajnos azonban 2021. áprilisában, 65 évesen daganatos betegségben elhunyt.

Midge mindössze 2 órával később követte gazdiját, egyszerűen megszakadt a szíve. A veszteség mindenkit letaglózott, a két rendőr halálát Ohio kormányzója szomorúan jelentette be. Most Midge és McClelland már újra együtt vannak valahol az égi terepen, emlékük pedig nem halványul.

Forrás: www.guinnessworldrecords.com