Péntek 13! Pont ideje, hogy elővegyük az állatokat körüllengő hiedelmeket.

A képzeletbeli toplista élén van, hogy ha fekete macska fut át előttünk az úton, akkor balszerencsénk lesz. Ezt a szerencsétlenséget elkerülendő legnépszerűbb megoldás, ha hátranézve, a bal váll felett köpünk hármat. De állítólag az is elűzi a bajt, ha a járdára a lábunkkal négyest rajzolunk. A babonák világszerte elterjedtek, de népcsoportonként és kultúránként változóak lehetnek. Ugyanez a cica a japánoknál szerencsét jelez, a németeknél attól függ, hogy merre tart. Ha jobbról balra megy át az ember előtt, akkor az rosszat jelent, ha viszont balról jobbra halad, akkor szerencsét hoz. A kínaiak az éhínség előhírnökének tekintik, a skótok jólétet várnak tőle.

A néphit a fecskét  a szerencse hírnökének tekinti, csak olyan házhoz költözik, ahol szeretet van. Viszont jaj annak, aki leveri a fészkét, vagy bántja a kis madarat.

A varjú sem túl jó ómen állítólag. Közelgő baj, katasztrófa, haláleset jóslatát kapcsolták hozzá. Egy régi angolszász rigmusban: egy varjú rosszat jelent, a kettő viszont szerencsét hoz. A három varjú egészséget, a négy jómódot jelez, az öt varjú azonban betegséget, a hat pedig halált jelent. Indiában a varjúkárogás vendégek érkezését jelzi. Ha valakinek nincs rossz érzése tőlük, Hitchcock segíthet.
Ha méh repül be az otthonunkba, látogató közeledik.

A pók megölése szerencsétlenséget vagy kellemetlen látogatót hozhat. Viszont pókhálóba szaladni: új barátságra fogunk rátalálni. (Ez még logikus is, biztos összebarátkoznék azzal, aki leszedi rólam a pókhálókat.)

Ha béka ugrál be hozzánk, szerencsét jelez.

Aki az első gólyát úgy pillantja meg, hogy az álldogál, az egész évben lusta lesz. Aki az első gólyát repülve látja, az egészséges lesz egész évben.

Az, hogy szerencsések leszünk vagy nem, nem tudom, hogy megjósolható-e általuk. Ami biztos, hogy az összes babona közös nevezője a hit. Mindenki maga döntheti el, hogy hisz-e bennük vagy sem.