Korábban teljesen figyelmen kívül hagyta az új gazdája szavait.

Az Amerikában élő Ariana Giampietro azt hitte, hogy Monty nevű ideiglenesen befogadott kutyája engedetlen, mert azt teljes mértékben hidegen hagyták az utasításai. Egy hétnyi küzdelem után azonban Ariana rájött, hogy mivel a kutya korábban egy spanyol családdal élt, valószínűleg azért nem reagál az angol nyelven adott parancsokra, mert csak spanyolul ért. Ezt követően tesztelte, és spanyol szavakat mondott neki, amelyeket a kutya felismert és követett.

Amikor megtudtam a történetét, és rájöttem, hogy azért nem fogad szót, mert csak spanyolul tud, elcsodálkoztam. Egyben nagyon boldog is voltam, mert megértettem, honnan ered a disszonancia. Miután elkezdtem spanyolul beszélni vele, olyan volt, mintha kicserélték volna” – mondta Ariana.

Monty most, hogy a saját nyelvén beszélnek vele, sokkal boldogabb és magabiztosabb, mint amikor decemberben megérkezett átmeneti gazdájához. A pitbullt azóta angolul tanítják, és szépen halad a kétnyelvűvé válás felé, mielőtt új örökbefogadó családjához költözne.

A hölgy eltökélt szándéka, hogy bebizonyítsa, hogy az emberek előítéletei, melyek szerint a pitbullok erőszakosak és nevelhetetlenek alaptalanok, mert a fajta valójában szerető és hűséges.

Forrás: metro.co.uk

A kiemelt kép illusztráció.