A baromfiudvar akár a kert dísze is lehet.

Az ideális tyúkól megvédi a szárnyasokat az időjárás viszontagságaitól, a rájuk vadászó állatoktól, kényelmes és biztonságos pihenést biztosít számukra. Jól szellőzik, kellemes hőmérsékletet biztosít és elég teret ad számukra. Nagyon szeretik az ülőrudakat és érdemes szalmával bélelt tojóládákat is biztosítani számukra.

Ha mindezzel rendelkezik egy csirkeól, feltehetően boldogan tengetik majd a baromfik a mindennapjaikat. Az építésnél azonban gondoljunk magunkra is, hogy a későbbiekben a takarítás és a tojások begyűjtése se legyen egy önálló kommandós kiképzés. Régen divat volt az aprócska ajtós leválasztott melléképület nagyon alacsony belmagassággal, de elég nehéz lehetett négykézláb bekúszva kitakarítani.

Ha ez a két szempont teljesül, utána már csak az esztétikával lehet fokozni az élményt. Ha nem pusztán funkcionális építményekben gondolkodunk, akkor a határ a csillagos ég. Kicsit több munkával és kreativitással olyan otthont készíthetünk számukra, ami akár látványossággá is válhat a kertben. A következőkben bemutatott ólak ezt célozták meg elég nagy sikerrel. Kicsit irigykedünk is ezekre a pipikre:

Forrás: BoredPanda

Kapcsolódó cikkünk:
Ilyen házikókra buknak a pipik
Melyik csirke ne vágyna luxuslakosztályra, ha az ára csak pár tojás?