Mindegyikőjük egy különálló egyéniség.

Vannak lustibbak, vannak izgágábbak, vannak morcosak, vannak barátságosak, de mindenkinek megvan a sajátossága, ami rá jellemző. A gazdik általában hosszasan tudják sorolni imádott kutyusuk jellemzőit, miközben olykor bosszantóak, de mégsem lehet rájuk haragudni, mert ránk meresztik a boci szemeiket. Lássunk pár példát:

Csócsál, amit talál

Persze már tudja, hogy nem szabad kárt tenni dolgokban, így a saját játékát helyezi a csalogató területre. Így úgy tűnik, mintha nem is az asztal lábát akarná rágcsálni, hanem csak a gumicsirkét, lebukás esetén viszont mindig oldalra pillant, mintha nem is róla lenne szó.

Horkol, mint a mennydörgés

Az ágyon, a kanapén, a padlón, mint aki jól végezte dolgát, és az sem zavarja különösebben, ha behallatszik egy videókonferenciába. Mások csak kérdezgetik, hogy mi ez az ijesztő hang? Mi pedig pironkodva említjük meg, hogy csak alszik a kutya. Vagy pincébe zárt szörnyetegre hivatkozunk.

Szemérmetlenül lop

Aki osztotta már meg egy haspókkal az otthonát, tudja, milyen látvány lehet a lebukás miatt asztalra visszaköpött nyálas kiflicsücsök. Tudja, hogy nem kéne megtenni, de olyan nagy a kísértés, hogy egyszerűen nem tud ellenállni. Persze megbánja a bűnét, és reméli, hogy mégis az övé lesz, de egyszerűen nem bírja kivárni. Ha mégis, akkor egyenletesen csordogáló patakokban folyik a nyála.

Az arcodra ül

Olyan természetességgel, hogy még te érzed magad kellemetlenül, amiért megrökönyödsz. Hogy így melengeti magát, próbál dominanciát gyakorolni, vagy csak furcsa módon örül a közelségnek, nem biztos, hogy tudjuk, mégis kissé bizarr mutatvány ez.

Fejest ugrik az avarba/vízbe/hóba/sárba

És a jókedvével könnyen megfertőz. Nem túl jó, amikor ezután víz vagy kosz csöpög a bundájából, amit szívesen ránk is ráz, mégsem haragszunk, hiszen annyira aranyos!

Nálatok milyen csíntalanságok fordulnak elő?