Bizony, egy kicsit a mi fiókáink is már.

A Gemenc Zrt. kameráinak hála nyomon követhettük a fekete gólyák életét. Boldogan adtuk hírül, amikor 2017. február 26-án hazatért Tóbiás Afrikából, ezzel elhozva nekünk a tavasz közeledtét. A zord tél után nagy örömmel fogadtuk érkezését és nézhettük, ahogy előkészíti a fészket kedvesének.

Sára is sietett haza szerelméhez, mert március közepe helyett már 6-án megérkezett a közös fészkükbe.Bimbózó szerelmük gyümölcseként 4 tojással lett gazdagabb az életük. Felváltva melengették őket és ahogy cseperedtek, mi hallgathattuk, hogyan fecsegnek a fiókák a tojásokban.

Az első fióka április 26-án délelőtt kelt ki, a második aznap délután, a harmadik 28-án, a negyedik május 1-én látta meg a napvilágot.

Május 4-én Tóbiás a legkisebb fiókát elvitte a fészekből. Feltehetően a rossz időjárási körülmények és hirtelen lehűlés vezették rá erre.

A másik 3 fekete gólya szépen növekedett tovább a fészekben. Már hasonlítanak szüleikre azzal a különbséggel, hogy még sárga a csőrük. Hosszas szárnybontogatásuk után a legbátrabb július 10-én kirepült a fészekből. Egy másik fán egyensúlyozott egy darabig, aztán visszatért otthonába. Két testvére is szorgosan gyakorol, valószínű hamarosan ők is kipróbálják a repülést. Szüleik egyre ritkábban etetik őket, lassan az önállóság mezejére lépnek.

Forrás: Gemenc Zrt.