in , ,

Elindult a pet tech forradalom, egyre nagyobb iparággá növi ki magát

Lassan már vécére se megyünk mobil nélkül, így adta magát, hogy fejlődésnek indul az állattartókat segítő alkalmazások és kütyük piacra kerülése is.
A pet tech elnevezés egy gyűjtőfogalom lett mindarra, ami összeköti a kisállatokat és a technikát. Ide sorolandók a kutyasétáltatást segítő applikációk, a különféle nyomkövetők, de a falra szerelhető kamerák is, amivel a távollétünkben tarthatjuk a kapcsolatot kedvencünkkel.

Hatalmas biznisz lett ezzel foglalkozni, gombamód szaporodnak a különféle startup cégek, akik a gazdikat tekintik potenciális ügyfélnek.

Az, hogy a zsebből előrántott mobilunkkal cuki képeket készítünk az állatokról, majd feltöltjük a közösségi médiában vagy különféle fórumokon, csak a jéghegy csúcsa. Már van olyan alkalmazás is, ahol napról napra nyomon követhetjük háziállatunk egészségi állapotát vagy aktuális hollétét, és a fejlesztéseken folyamatosan dolgoznak. Lehet, hogy idő kérdése, hogy a kutyák vagy macskák is felhívjanak a nap folyamán vagy böngészéssel töltsék az idejüket? Előkerülnek majd a hangátalakítók, az ugatásra telítődő etetők vagy a kilométerekről kinyitható ajtók?

Rengeteg hasznos holmit beszerezhetünk már manapság is, amivel megkönnyíthetjük az életünket, de úgy tűnik egyre nagyobb igény van a kényelemre.

Te használsz különféle alkalmazásokat, hogy megkönnyítsd az állattartást?

Kapcsolódó cikkünk:
Hiánypótló: íme egy okoseszköz, mely segít megtalálni elveszett kutyád vagy cicád
A kutyaugatást tolmácsoló nyakörv létezik!

 

Ne légy rest: ne hagyd tétlenül a lovad!

Ettől függ, mennyibe kerül egy ló!