Azok a kutyák, akiknek jó élete van egy szerető gazdi mellett, szinte soha nem fogynak ki a jókedvből.

Miben rejlik a titkuk? Azon kívül, hogy nem kell olyan problémákkal foglalkozniuk, mint nekünk, a hozzáállásukban keresendő a válasz. Ezeket a dolgokat akár el is tanulhatnánk tőlük:

Tudnak örülni a legapróbb dolgoknak is!

Egy leesett falatnyi kaja, egy simogatás, amikor elmegyünk mellette, egy szemetesből elcsent ereklye, vagy bármi apróság boldoggá tudja őket tenni. Nem azt nézik, hogy miből lehetett volna több vagy nagyobb, hanem egyszerűen örülnek.

A jelenben élnek!

Nem valószínű, hogy rágódnának a múlton vagy aggódnának a jövő miatt. Bár amíg a gazdi magára hagyja őket, egy örökkévalóságnak tűnik, de amint hazaér, elfelejtődnek a magányos órák.

Szeretnek mozogni és levegőzni!

A leglustább kutyák is szívesen pattannak fel és indulnak sétálni, játszani. A mozgás és a jó levegő kombinációja nekünk is jót tehet!

Sokat pihennek!

Erre mindig szánnak időt! Könnyen alszanak el és könnyen ébrednek fel. A legrövidebb időt is képesek kihasználni ezzel a céllal, a pihenés számukra kiemelten fontos.

Mindig kaphatóak egy kis játékra!

A mókázás a rosszkedv egyik legjobb ellenszere. A hétköznapok szürkeségéből könnyebben kiránthat minket is, ha játszunk velük, amire általában mindig kaphatók.

Kimutatják az érzéseiket!

Ha fáj nyüszít, ha örül, csóvál, ha szeret, bújik. Nincs megjátszás, nincs átverés. Egy kutya nem játssza meg, hogy szeret, ha nem vagyunk szimpatikusak számára. Ha szeret, azt is kimutatja vacillálás nélkül.

Meg tudnak bocsájtani!

Ha nem vitted magaddal valahova, ahova ő is szeretett volna menni, lehet, hogy szétszedi a cipődet, de utána el van felejtve a dolog. Amikor visszaérsz, ugyanúgy fog szeretni, mint előtte. Még akkor is, ha közben megsimogattál egy másik kutyát!