Néha számunkra meglepő módon esnek kétségbe a kutyák egészen egyszerű tárgyakat látva.

Persze azok a dolgok, amiket mi kisgyerekkorunk óta látunk és használunk, nem okoznak nekünk meglepetést, de az állatok máshogy látják. Nekik nagyon is ijesztő lehet egy-egy tárgy, ezekre legyünk tekintettel.

Porszívó

Ez lehet az időtlen klasszikus csúcstartó, amitől rengeteg kutya (és más állat) kap frászt. Zúg, gurul, levegőt szív és fúj, ahogy tologatjuk folyamatosan, mintha őt kergetné.

Lufi

A kutya szemében, ami nem mozog, az tárgy, ami mozog, az élőlény. A lufi mozog, de élettelen, így aggodalomra adhat okot számára, akárcsak a hasonló paraméterekkel rendelkező holmik. Ezt a furcsa, beazonosítatlan mivoltját lehet még fokozni azzal, ha labdaként tekint rá, majd egy óvatlan mozdulattól a lufi az arcába durran. Ezt mi se szeretjük úgy se, hogy tudjuk, egy aprócska tű is elég a pukkanáshoz.

Alufólia

Fényvisszaverő és fülsértően zizeg. Ez a két tulajdonsága elég ahhoz, hogy az ebek ne zárják a szívükbe.

Tükör

Ebben az esetben nem maga a tükör a probléma forrása, hanem az, amit lát benne. Saját magát egy idegen kutyának tekinti, amit vérmérsékletétől függően reagál le. Azért vannak példányok, akik úgy tűnik, fel tudják dolgozni, hogy magukat látják viszont, vagy csak hidegen hagyja őket a “másik kutya”.

Szobrok

Bizony a szobrok is sok ebet frusztrál, minél élethűbbek, annál inkább. Feltehetően ez a lufi inverzei, amik embernek látszanak, de nem mozognak.

Hajszárító

Mintha rokonságban állna a porszívóval, azzal a különbséggel, hogy csak fúj és nem szív.

A mélyen gyökerező félelemtől nehéz megszabadulni, de nem lehetetlen. Apránként, a fokozatosság elvén megmutathatjuk a kutyának, hogy nem kell az adott dologtól félnie, de az sem tragédia, ha ezeket hagyjuk elkerülni. Tulajdonképpen nem neki kell porszívóznia, ugye?