in

Hideg időben se feledkezzünk meg a madarak itatásáról!

Az etetők mellett az itatókról sem szabad megfeledkezni!
A madaraknak nem csak a nyári hőségben, hanem a hidegebb őszi-téli hónapokban is ugyanúgy szükségük van vízre, hogy ihassanak és fürödjenek. Bár a fagyos fürdőzéstől bennünket kicsit kiráz a hideg, ők imádják, ha a csípős időjárás ellenére is gondoskodhatnak a higiéniájukról.

Ahhoz, hogy egy ilyen itató ne fagyjon be folyamatosan, rakjuk olyan helyre, ahol éri napsütés, ami megolvasztja a fagyott vizet, vagy tegyünk bele egy csipet cukrot (semmiképp sem sót), ami megakadályozhatja a víz befagyását és a kismadarakat is plusz energiával látja el. A gyakori vízcsere is megoldást jelenthet. Egyszerű dolgunk van, ha például műanyag virágalátét használunk itatóként, mert abból viszonylag könnyedén kipattintható egyben a fagyott víz. A madarak önfeledt pancsolással és madárdallal hálálják meg a törődést!

Az etetők feltöltéséről is gondoskodjunk! Ha egyszer elkezdtük etetni őket, tavaszig ne hagyjuk abba! Itt írtunk részletesen, hogy mi minden kerülhet az etetőbe.

A zord időben is gyönyörködhetünk bennük, nem mellesleg pedig segítenek kordában tartani a rovarok elszaporodását. Segítsünk mi is nekik átvészelni a telet!

Van az úgy, hogy a szarvas viszi a puskát

Ismerjük meg jobban a Poitou szamarat!