Zseniális találmány, ami már nálunk is kapható pár ezer forintért.

Ahogy minket is, úgy az állatokat is megviseli a kánikula, ezért fontos, hogy próbáljuk könnyebbé tenni számukra a hőség elviselését. Ügyeljünk arra, hogy mindig legyen előttük friss, hűs víz, és figyeljünk arra is, nehogy kiszáradjanak! Az állatoknak biztosítsunk egy árnyékos, hűvös helyet, ahová behúzódhatnak a túlzott meleg elől. Ha erre nincs igazán lehetőség (például mert nincs légkondicionáló berendezésünk), hasznos segítség lehet egy hűsítő matrac.

Hogyan használható a hűsítő matrac?

Az InnovaGoods matraca poliészterből, szivacsból és egy speciális hűtőgélből készül, ami nyomásra aktiválódik. Ha kedvencünk ráfekszik, kellemes, hűsítő érzést fog tapasztalni, de nem annyira hideget, hogy felfázzon. Nem kell külön hűteni, nem szükséges hozzá áram sem, egyszerűen csak le kell teríteni és már használható is. A hűtőhatása nagyjából 4 órán keresztül tart, de újratöltődik, ha egy ideig nem használják. Kényelmes, puha és könnyen tisztítható. Padlón, kennelben, autóban, szabadban egyaránt használható. Az állatok általában maguktól rájönnek, hogyan működik, és hamar a kedvencükké válik.

Persze akadhatnak kivételek, amikor a matrac nem nyeri el a kisállat tetszését és nem hajlandó ráfeküdni. Ebben az esetben általában a gazdik teszik a saját ágyukba és élvezik a hűsítő hatást.

Elérhető áron kapható számos boltban, ráadásul különböző méretekben. Érdemes beruházni egyre (vagy többre)!

További tippek a kisállatok hűsítésére nyáron

A hűsítő matrac mellett más módszerekkel is segíthetünk kedvenceinknek átvészelni a forró napokat. Például, ha van kertünk, állítsunk fel egy kis medencét, ahol az állatok pancsolhatnak. Fontos továbbá, hogy soha ne hagyjuk kedvenceinket az autóban, még akkor sem, ha csak rövid időre szállunk ki. Az autó belső hőmérséklete percek alatt életveszélyesen magasra emelkedhet.

Ha lakásban tartjuk az állatot, használjunk ventilátort vagy klímaberendezést, hogy kellemesebb hőmérsékletet biztosítsunk. Emellett érdemes a sétákat a kora reggeli vagy késő esti órákra időzíteni, amikor hűvösebb van, így elkerülhetjük a forró aszfaltot, ami könnyen megégetheti az állatok mancsát.

A hűsítő matrac és egyéb praktikák segítségével jelentősen enyhíthetjük tehát kedvenceink számára a nyári hőség okozta kellemetlenségeket. Vigyázzunk rájuk, hogy a forró napok is ugyanolyan kellemesek legyenek számukra, mint a hűvösebb időszakok.