A Szupermenta program keretében 24 kutyasampont vizsgált meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A 24 kutyasamponból, ami a biocid, a gyógyhatású és az állatgyógyászati termékek kategóriájából került ki, 19 hazai és 5 külföldi (online rendelhető) mintát vizsgáltak. A hatóanyag-tartalom mellett, szúrópróbaszerűen ellenőrizték a kutyasamponok bakteriológiai tisztaságát, pH értékét, valamint sűrűségét is, ezek szerencsésen rendben voltak.

Egy termékben találtak a csomagoláson feltüntetetthez képest kevesebb hatóanyagot. Ennél és egy másik biocid kutyasamponnál kifogásolható volt, hogy a magyar nyelvű leíráshoz, csak a termék felbontását követően lehetett hozzáférni. Ezek kapcsán a Nébih figyelmeztette az érintett vállalkozásokat és előírta a hibák korrigálását.

A külföldről rendelt 5 termékből 3 nem tartalmazta a csomagoláson feltüntetett hatóanyag mennyiséget és magyar nyelvű leírásuk sem volt.

A vásárlók is nyilatkoztak a termékekről, így a következő rangsor alakult ki:

A legkedveltebb Happy Pet Guard Bolha- és kullancsriasztó sampon volt, majd azt követte a Preventol Duo Bolha- és kullancsriasztó sampon. Harmadik helyen végzett a Dolly Natural Bolha- és kullancsriasztó sampon.

A terméktesztről készült videót is meg lehet tekinteni:

Forrás: NÉBIH

A nyitókép csak illusztráció!