A kullancsok elég sok probléma gyökerei.

Erdőkben, kertekben is ott lapulnak a kis vérszívók, hogy szomjukat oltsák embereken, vagy állatokon. A kellemetlen csípésükön túl sok betegség hordozói, ezért mindenki próbálja elkerülni a velük való találkozást.

Úgy tűnik a kert kullancsmentesítésére a természetes megoldások hívei a baromfi udvar létesítését tartják a legjobbnak. Bár az ez irányú tudományos kutatások még folynak, a farmerek a tapasztalataikat veszik alapul. A Wall Street Journal által megkérdezett gazdák szerint a tyúkok, gyöngytyúkok viszonylag rövid idő alatt tüntetik el az udvarról az élősködőket és más rovarokat is.

https://www.instagram.com/p/BWv-aCalW2-/

Persze nem mindenki osztja ezt a véleményt, Timothy Driscoll, A West Virginia Egyetem professzora szerint az oposszumok jelentik az igazi megoldást kullancsok ellen, mert ők még a szárnyasoknál is több vérszívót pusztítanak el.

Kis hazánkban azonban leginkább csak szárnyasokra van lehetőség. Ráadásul az oposszum nem ajándékoz meg friss tojásokkal. Szóval egy próbát megér, akinek lehetősége van rá, de mielőtt belevágna, mindenképp tájékozódjon a madarak tartási körülményeiről!

Forrás: www.treehugger.com

Vélemény, hozzászólás?