Sok állatbarát életét keseríti meg az allergia.

Tüsszögés, orrfolyás, könnyezés, súlyos esetben fulladásos tünetek. Ezt váltja ki az erre allergiásoknál a kutya szőrén és az elhalt hámsejtjeiben, nyálában található fehérjék. De számukra is van megoldás, sok hipoallergén kutyafajta van, amik nem okoznak ilyen reakciókat. Sajnos 100%-os garancia nincs rá, hogy soha, semmilyen körülmény között nem váltanak ki allergiás reakciót, de jó eséllyel nem okoz gondot a jelenlétük.

Mutatjuk melyikek ezek a fajták:

Kínai meztelen kutya

Kevesebb szőrrel kevesebbet is vedlik, de sok gondoskodást igényel. Csupasz részeire nyáron a leégés miatt, télen a megfázás miatt kell nagyobb gondot fordítani. Alapvetően kedves kis állat a maga mókás kinézetével. Igényli a testmozgást és az otthon pihenéssel töltött meghitt pillanatokat is.

https://www.instagram.com/p/BG2LjCrrmHd/

Kis olasz agár

Törékeny, apró, fürge. Szívesen lustálkodik, de ne feledkezzünk meg a benne lakó hatalmas atlétáról.

https://www.instagram.com/p/BatxIS5B4Gj/?tagged=olaszag%C3%A1r

Máltai selyemkutya

Hosszú, emberi hajhoz hasonló leomló szőre ne tévesszen meg senkit. Őt is hipoallergén kutyusnak tenyésztették. Bájos apróság a nagy szemeivel, apró orrával. Kedves kutyus, amolyan igazi ‘anyuci/apuci angyalkája’.

https://www.instagram.com/p/BWiVY_qBPNf/

Uszkár

A mindenki szemében pudli rácáfol az előítéletekre. Intelligens, tanulékony, családbarát, pörgős kutyus. Igényli a sok és még több törődést és mozgást.

https://www.instagram.com/p/BWfuPQNFv-L/

Puli

Bizony. Ősapáink pásztorkutyája, az allergiások (és nem allergiások) barátja.

https://www.instagram.com/p/BWprs2BnKLE/

Labradoodle

Az uszkárok és labradorok tudatosan keresztezett szerelemgyereke. Nem mindegyikőjük hipoallergén, de legtöbbször öröklik uszkár felmenőiktől. Rettentő intelligens, mozgékony, mókás pamacsok. Nagyon sok segítőkutya kerül ki közülük.

https://www.instagram.com/p/BWpySPtA5jH/

Schnauzer

Kicsi, közepes és nagy méretben található meg, fekete és só-bors (szürkés) színekben leginkább. Értelmes, jó kiállású, emberszerető kutyus.

https://www.instagram.com/p/BWofBc8ldCe/

Afgán agár

Az elegancia jelképe. Tündérfürt, a kecses mozgásával magával ragad. De közel sem olyan törékeny, mint amilyennek tűnik. Sőt! Igazán szívós, erőteljes jószág, hatalmas mozgásigénnyel. Eredetileg a nagy szőr a mostoha körülményekben segített neki túlélni, mára már elvesztette ezt a funkciót, de nagyon szép. A látvány ellenére nem jár vele végtelen vedlés, viszont a szőrzete sok ápolást igényel.

https://www.instagram.com/p/BPUx7M9giBJ/

Forrás: iheartdogs.com