in

Így lehet a kutyaszőr allergiásoknak is kutyájuk, viszlát tüsszögés!

Sok állatbarát életét keseríti meg az allergia.
Tüsszögés, orrfolyás, könnyezés, súlyos esetben fulladásos tünetek. Ezt váltja ki az erre allergiásoknál a kutya szőrén és az elhalt hámsejtjeiben, nyálában található fehérjék. De számukra is van megoldás, sok hipoallergén kutyafajta van, amik nem okoznak ilyen reakciókat. Sajnos 100%-os garancia nincs rá, hogy soha, semmilyen körülmény között nem váltanak ki allergiás reakciót, de jó eséllyel nem okoz gondot a jelenlétük.

Mutatjuk melyikek ezek a fajták:

Kínai meztelen kutya

Kevesebb szőrrel kevesebbet is vedlik, de sok gondoskodást igényel. Csupasz részeire nyáron a leégés miatt, télen a megfázás miatt kell nagyobb gondot fordítani. Alapvetően kedves kis állat a maga mókás kinézetével. Igényli a testmozgást és az otthon pihenéssel töltött meghitt pillanatokat is.

Kis olasz agár

Törékeny, apró, fürge. Szívesen lustálkodik, de ne feledkezzünk meg a benne lakó hatalmas atlétáról.

Máltai selyemkutya

Hosszú, emberi hajhoz hasonló leomló szőre ne tévesszen meg senkit. Őt is hipoallergén kutyusnak tenyésztették. Bájos apróság a nagy szemeivel, apró orrával. Kedves kutyus, amolyan igazi ‘anyuci/apuci angyalkája’.

Uszkár

A mindenki szemében pudli rácáfol az előítéletekre. Intelligens, tanulékony, családbarát, pörgős kutyus. Igényli a sok és még több törődést és mozgást.

Puli

Bizony. Ősapáink pásztorkutyája, az allergiások (és nem allergiások) barátja.

Labradoodle

Az uszkárok és labradorok tudatosan keresztezett szerelemgyereke. Nem mindegyikőjük hipoallergén, de legtöbbször öröklik uszkár felmenőiktől. Rettentő intelligens, mozgékony, mókás pamacsok. Nagyon sok segítőkutya kerül ki közülük.

Schnauzer

Kicsi, közepes és nagy méretben található meg, fekete és só-bors (szürkés) színekben leginkább. Értelmes, jó kiállású, emberszerető kutyus.

Afgán agár

Az elegancia jelképe. Tündérfürt, a kecses mozgásával magával ragad. De közel sem olyan törékeny, mint amilyennek tűnik. Sőt! Igazán szívós, erőteljes jószág, hatalmas mozgásigénnyel. Eredetileg a nagy szőr a mostoha körülményekben segített neki túlélni, mára már elvesztette ezt a funkciót, de nagyon szép. A látvány ellenére nem jár vele végtelen vedlés, viszont a szőrzete sok ápolást igényel.

Forrás: iheartdogs.com

 

Íme a legtermészetesebb megoldás kullancsok ellen

Nála vagányabb malacka tuti nincs a világon!