A kaposvári laktanyában tartja kordában a rágcsálószaporulatot.

Sándor, vagyis a tűzoltóknak és kéményseprőknek csak Sanyi, tavaly nyáron tévedt be az állomás területére meglehetősen rossz állapotban. Feltehetően élelem után kutatott a sovány cica, de szerencséjére hamar segítőkre lelt, Bálint Tibor kéményseprő-mester még saját házikót is készített a macskának.

Helyet kapott a kötelékben, otthont és gondoskodást lelt. A vézna kandúr azóta szépen kigömbölyödött, finom falatokkal látják el az ott dolgozók. Sanyi hamar népszerű lett és viszonylag könnyen ugrott a ranglétrán a tiszteletbeli tűzoltó pozícióba. Már nincs nap nélküle, beépült a kaposvári hétköznapokba.

A nap nagy részében szunyókál, ahogy a többi cicus is, de azért szemmel tartja az embereket. Imádja kergetni a faleveleket és szeret fára mászni is, de szigorú tekintete ellenére ragaszkodik a kollégáihoz.

Nem ő az egyetlen, aki ilyen fontos feladatot lát el, korábban bemutattunk egy fekete macskát, aki a budapesti mentősök védőszentje. A jelenlétük elvitathatatlan terápiás jelleggel bír, nem véletlenül alkalmazzák őket abban a munkakörben is. Idősek otthona, kórház, vagy épp tűzoltóállomás, mindenhol jót tesz a jelenlétük.

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, képek: Óvári Timót tűzoltó hadnagy – Somogy MKI