Ha valaki ellenállhatatlan vágyat érez, hogy megörökítse kedvencének lábnyomát valamilyen formában, segítünk ötletelni, hogyan fogjon hozzá.

A legkisebb hörcsögtől, a legnagyobb kutyáig, bármilyen kedvenc láblenyomata megörökíthető sokféleképpen, már amennyiben partner benne a kisállat.

Az első és talán legismertebb módszer erre: a gipsz. 

Ehhez lehet, kimondottan erre a célra gyártott mancslenyomat készítő szettet vásárolni kb. 1500 forinttól sok ezer forintig, ami tartalmaz a gipsztől kezdve a képkeretig minden hozzávalót.

Kép:internet

Valószínűleg gyerekeknek szánták ezt a terméket,de ez ne rettentsen el senkit. Magunk is összeválogathatjuk a dolgokat persze, a saját ízlésünknek megfelelően.

Gyurmába, esetleg vizes homokba nyomjuk a kedvenc tappancsát és azt a formát öntjük ki gipsszel.

Vagy, a még nem teljesen megszilárdult, de már nem folyós gipszbe mártjuk a mancsát (amit előtte krémezzünk be, különben a szőrökbe bele fog ragadni és nehéz lesz lemosni). Használati utasítás is jár általában a gipsz mellé, azt illik átolvasni, mielőtt belefognánk.

Só-liszt gyurma kevésbé macerás talán, de az eredmény hasonló.

10 dkg liszt, ugyanennyi apró szemű só, közel 1 deci víz és 1 evőkanál étolaj keveréke. Az alapanyagok minősége függvényében a mennyiség eltérhet, kísérletezzünk.

Ha sikerült gyurma állagúvá tenne, mehet is a pracli. Pár nap száradás után lehet tovább dekorálni, színezni kedvünkre, ha akarjuk. Ha késznek van minősítve, átlátszó lakkal lefújva tartósabbá lehet tenni.

Fotó:mindy.hu

 

Ha nem követelmény a 3D, sima papírra is csinálhatunk lenyomatot. Ételfesték, más bőrbarát festék, vagy rúzs is megteszi.

Fotó:diydelray.com

Aztán a kész művet, tehetjük keretbe, díszítve, vagy csak natúr. A kreativitásunkra van bízva, aminek határa a csillagos ég.

Fotó:decorbytheseashore.com